loading...
پرسپولیس کهکشانی
امیررضا بازدید : 6 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)
#نامکشوردوران بازی در
پرسپولیس
دوران کاپیتانیشماره
پیراهن
۱
حمید جاسمیان
Flag of ایران ایران
۱۳۴۹-۱۳۴۶ ۱۳۴۹-۱۳۴۶
۵
۲
بیوک وطنخواه
Flag of ایران ایران
۱۳۵۳-۱۳۴۶ ۱۳۵۱-۱۳۵۰
۶
۳
همایون بهزادی
Flag of ایران ایران
۱۳۵۳-۱۳۴۶ ۱۳۵۳-۱۳۵۱
۱۰
۴
جعفر کاشانی
Flag of ایران ایران
۱۳۵۳-۱۳۴۶
۱۳۵۳
۴
۵
ابراهیم آشتیانی
Flag of ایران ایران
۱۳۵۵-۱۳۴۶ ۱۳۵۴-۱۳۵۳
۲
۶
علی پروین
Flag of ایران ایران
۱۳۶۷-۱۳۴۹ ۱۳۶۹-۱۳۵۴
۷
۷
محمد پنجعلی
Flag of ایران ایران
۱۳۷۳-۱۳۵۵ ۱۳۷۱-۱۳۶۷
۵
۸
فرشاد پیوس
Flag of ایران ایران
۱۳۶۷-۱۳۶۴
۱۳۷۷-۱۳۶۸
۱۳۷۵-۱۳۷۱
۱۷
۹
مجتبی محرمی
Flag of ایران ایران
۱۳۷۶-۱۳۶۷
۱۳۷۵
۸
۱۰
احمدرضا عابدزاده
Flag of ایران ایران
۱۳۷۹-۱۳۷۳ ۱۳۷۹-۱۳۷۵
۱
۱۱
افشین پیروانی
Flag of ایران ایران
۱۳۸۳-۱۳۷۲ ۱۳۸۲-۱۳۷۹
۵
۱۲
علی دایی
Flag of ایران ایران
۱۳۷۵-۱۳۷۳
۱۳۸۲-۱۳۸۳
۱۳۸۳-۱۳۸۲
۱۰
۱۳
کریم باقری
Flag of ایران ایران
۱۳۷۶-۱۳۷۵
۱۳۸۱-۱۳۷۵   
۱۳۸
امیررضا بازدید : 12 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)

باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران یک باشگاه فوتبال ایرانی است که در سال ۱۳۴۲ در شهر تهران، پایتخت ایران بنیانگذاری شده‌است.

پرسپولیس در جام خلیج فارس بازی می‌کند و پس از سال ۱۳۴۷، در تمامی ادوار برگزارشده در بالاترین سطح لیگ فوتبال ایران حضور داشته‌است. این باشگاه پرافتخارترین و پرهوادارترین باشگاه فوتبال در ایران است و شهرآورد این تیم با استقلال، مهمترین بازی باشگاهی در ایران است. همچنین بر پایه گزارش کنفدراسیون فوتبال آسیا، پرسپولیس به عنوان پرهوادارترین تیم فوتبال آسیا شناخته شده‌است و پس از آن دالیان چین و الهلال عربستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

پرسپولیس از آغاز تاریخ خود، ۹ بار در بالاترین دسته لیگ فوتبال ایران به قهرمانی رسیده (یک جام منطقه‌ای، ۲ جام تخت جمشید، ۴ جام آزادگان و ۲ جام خلیج فارس) و از این جهت رکورددار است. ۵ بار قهرمانی در جام حذفی ایران و یک قهرمانی در جام برندگان جام آسیا از دیگر قهرمانی‌های مهم پرسپولیس‌اند.

فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال این باشگاه را در رده چهارم برترین باشگاه‌های فوتبال آسیا در قرن بیستم اعلام کرده‌است

تاریخچه باشگاه پرسپولیس
 
پرسپولیس باشگاهی است که در سال ۱۳۴۲ بدست علی عبده بنا شد و درآن رشته‌های بولینگ، والیبال و بسکتبال فعال بود. عبده از آمریکا به ایران آمده بود و درجامعه ورزشی آمریکا در رشته بوکس صاحب عنوان قهرمانی شده بود عبده مدت‌ها اندیشه ایجاد تیم فوتبال پرسپولیس را با خود داشت و تیم فوتبالی را نیز ایجاد کرده بود که تیمی ضعیف در رده دوم باشگاههای کشور محسوب می‌شد و از اعضای محبوب و ماندگار از آن محمود خوردبین را می‌توان نام برد.

بعد از انحلال شاهین با فعالیت امیر مسعود برومند و رایزنی‌های مرحوم دهداری، چند تن از بازیکنان قبلی شاهین در ترکیب تیم دسته دومی پرسپولیس قرار گرفته و ترتیب یک مسابقه با تیم جم آبادان (که در آن زمان تیم صاحب نامی بود) را دادند و پس از آن تمامی اعضای شاهین به پرسپولیس پیوستند و محبوبیت انرا به پرسپولیس هدیه نمودند.

پرسپولیس بهار خود را درآغازین روزهای سال ۱۳۴۷ با مربیگری دهداری (کاپیتان پیشین شاهین) و سرپرستی دکتر برومند آغاز کرد. مطابق مقررات این تیم می‌بایست کار خود را در فوتبال از دسته سوم و یا حداکثر از دسته دوم باشگاه‌ها شروع کند اما انحلال چند تیم در این زمان باعث گردید تا به جای مسابقات لیگ یکسری مسابقات رده بندی در سطح باشگاههای پایتخت برگزار شود در آن زمان مسابقات ۴۴ تیم به رقابت پرداختد که ۴ تیم پرسپولیس، تاج، عقاب و پاس سرگروه گردیدند.

از آن پس پرسپولیس رسماً وارد مسابقات باشگاهی ایران گردید این تیم در سال ۱۳۴۷ قدرت نمایی کرد و تمام رقیبان را پشت سرگذاشت و به عنوان قهرمان باشگاههای تهران جهت شرکت در مسابقات آسیایی تایلند عازم بانکوک گردید.

در سال ۱۳۴۸ کارخانه ایران ناسیونال با مدیریت خیامی (از طرفداران تیم شاهین) تازه تاسیس گردیده بود و تیم فوتبال ضعیفی هم داشت ، (علی پروین هم از جمله بازیکنان این تیم بود) در این زمان(۱۳۴۸) فکر تبلیغ محصول این شرکت (پیکان) با استفاده از محبوبیت تیم شاهین، خیامی را بر آن داشت تا مذاکراتی با چند تن از شاهینیهای سابق انجام داده و آنان را به تیم پیکان دعوت نماید با رفتن آنها افراد باقی مانده نیز راهی جز پیوستن به ایشان ندیدند لذا تمامی بازیکنان شاهین (به جز عزیز اصلی ، دروازه بان شاهین) به پیکان مهاجرت کردند و در این سال عنوان قهرمانی باشگاههای ایران را از آن پیکان نمودند و در همین سال پیکان به جای تیم ملی در تورنمنت جام دوستی نیز شرکت کرده و در بین ۵ تیم مقام نخست را از آن خود کرد.

در این زمان پیکان در برابر پرسپولیس با تک گل علی پروین و نیجه یک بر صفر پرسپولیس را شکست داد.
در سال ۱۳۵۰ نخستین لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران با نام تخت جمشید شکل گرفت و پرسپولیس هم تلاش نمود خود را با استانداردهای حرفه‌ای تطبیق دهد اما بدلیل فقدان زیرساختهای فوتبال حرفه‌ای در کشور این ایده بصورت کامل به فرجام نرسید و باشگاه پرسپولیس علاوه بر این نقص بزرگ بتدریج از مکتب فوتبال شاهین هم فاصله گرفت و رابطه خود را با سازندگی و تغذیه از بازیکنان جوان در آموزش و پرورش کم رنگ کرد و در مسیر استفاده کاذب از دسترنج دیگران و آوردن ستاره‌ها از تیم‌های دیگر قرارگرفت و هر روز محتاج تر از روز قبل شد و علیرغم برخورداری از طرفداران بیشمار از یک باشگاه به یک تیم تقریباً محلی نزول کرد ازجنبه فرهنگی هم با آرمانهای اولیه خود که از شاهین به آن منتقل شده بود دور شد بگونه‌ای که این دو قضیه بزرگ همچنان گریبانگیر این نام بزرگ است.
پرسپولیس در غیاب شاهینیها با تصاحب ۱۲ امتیاز در رده یازدهم قرار گرفت حضور در پیکان بیشتراز یک سال به طول نیانجامید و مجدداً بازیکنان در سال ۱۳۴۹ به خانه خود برگشتند و قهرمانی اولین دور لیگ تخت جمشید در سال ۱۳۵۰ را از آن خود کردند پرسپولیس در ۵ دوره برگزاری لیگ تخت جمشید، با کسب دو قهرمانی (لیگ اول و دوم) و سه نائب قهرمانی ، به عنوان پرافتخارترین باشگاه کشور شناخته شد.

با وقوع انقلاب اسلامی، این تیم دچار بحران نفرات گردید و بازیکنانش بکلی عوض شدند و تعداد بسیار اندکی از بازیکنان قدیمی باقی ماندند. لیکن برگزاری مسابقات جام شهید اسپندی درسال ۱۳۵۸ و دیگر مسابقات، باعث گردید تا بازیکنان مستعد و جوان کشور نگذارند این باشگاه بلند آوازه از رونق بیفتد.

باشگاه پرسپولیس در سال۱۳۶۵ تحت پوشش بنیاد مستضعفان و جانبازان قرارگرفت که نام آن به آزادی تغییر یافت لیکن پس از مدت زمان اندکی بنیاد از اداره این باشگاه خودداری کردو دراین زمان با توجه به موقعیت این باشگاه ، سازمان تربیت بدنی، خود اداره آن را عهده دار گردید و نامش را نیز به پیروزی تغییر دادند که تا کنون نیز با همین نام درمیادین ورزشی حضور می‌یابد.

باشگاه از سال ۱۳۷۰ با آغاز مجدد لیگ فوتبال ایران تحت عنوان لیگ آزادگان دور جدیدی از فعالیتهای خود را آغاز نمودند و پیوسته علیرغم تغییرات گسترده و متعدد درمدیریت باشگاه توانست موقعیت خود را به عنوان یکی از سه باشگاه برتر کشور و کسب مقامهای نخست، دوم و یا سوم حفظ کند.
این باشگاه در سال ۱۳۸۰ با آغاز لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران به عنوان اولین قهرمان لیگ برتر شناخته شد. نكته جالب درمورد باشگاه پرسپوليس اين است كه اكثر بازيكنان بزگ ايران از سال ۱۹۹۴تاسال۲۰۰۱ يابازيكن اين تيم بودندوياتوسط اين تيم يه فوتبال آسيا معرفي شدند اين بازيكنان بزرگ عبارتند :

1- علي دايي : پس از مصدوميت شديد او در بازي مقايل بحرين با تلاش خود و ياري باشگاه پرسپوليس از مصدوميت خلاص شد وبا بازيهاي درخشان خود درليگ۱۳۷۵ باعث قهرماني پرسپوليس شد و از طريق پرسپوليس به فوتيال خارج روانه شد
2
- احمدرضا عابدزاده : كمتركسي فكر مي كرد پس از مصدومبتي كه دربازي با تايوان براي او پيش آمد باز بتواند بازيكند ولي پرسپوليس با به عضو درآوردن اين بازيكن ازدست رفته وصرف مخارج زياد براي معالجه او وتلاش وزحمات خود عابدزاده وي را به مستطيل سبزبازگرداند تا عابدزاده سهم بزرگي در حماسه ملبورن براي ايران داشته باشد

3 - خدادادعزيزي : درسال ۱۳۷۵ به عنوان يار كمكي به همراه پرسپوليس در مسابقات جام باشگاههاي آسيا شركت كرد وبازيهاي درخشاني براي پرسپوليس انجام داد و باعث صعود پرسپوليس به مرحله نيمه نهائي شد اوكه درمرحله اول جام ملتهاي ۱۹۹۶در تركيب تيم ملي نبودبا اين بازيهاي درخشانش باعث شد كه سرمربي تيم ملي اينباراو را به تيم ملي دعوت كند و در مرحله دوم با تيم ملي به دبي برود

۴- مهدي مهدويكيا : او درسن۱۶ سالگي به عضويت پرسپوليس در آمد.وجوان ترين بازيكن تاريخ فوتبال پرسپوليس شد.وباحضورخوددر تيم ملي جوانترين بازيكن تاريخ فوتبال ملي ايران شد 5- علي كريمي :‌ علي پروين اورا ازليگ منطقه اي به باشگاه پرسپوليس آورد ودراولين دقايق ورود خود در ليگ آزادگان براي پرسپوليس هنرنمايي كرد وگل زد.ودر اولين روزهاي او در پرسپوليس به تيم ملي دعوت شد

قابل ذکر است پرسپولیس از سوی AFC (کنفدراسیون فوتبال آسیا)به عنوان پر طرفدارترین تیم قاره ی کهن معرفی شده است.

افتخارات باشگاه فرهنگي ورزشي پرسپوليس ايران
در ابتدا باید گفت تنها تیمی که در لیگهای ایران توانسته یک فصل را بدون شکست پشت سر بگذارد پرسپولیس است.

نایب قهرمانی جام حذفی ایران۱۳۴۷
مقام دوازدهم باشگاه‌های تهران۱۳۴۸
قهرمانی مسابقات مقدماتی جام منطقه‌ای۱۳۵۰
نایب قهرمان باشگاه‌های تهران۱۳۵۰
مقام سوم لیگ منطقه‌ای ایران۱۳۵۰
نایب قهرمان جام باشگاه‌های تهران۱۳۵۰
قهرمان اولین دوره لیگ تخت جمشید۱۳۵۲
نایب قهرمان دومین دوره لیگ تخت جمشید۱۳۵۳
قهرمان سومین دوره لیگ تخت جمشید۱۳۵۴
نایب قهرمان چهارمین دوره لیگ تخت جمشید۱۳۵۵
نایب قهرمان پنجمین دوره لیگ تخت جمشید۱۳۵۶
نایب قهرمان ششمین دوره لیگ تخت جمشید۱۳۵۷
قهرمان جام شهید اسپندی۱۳۵۸
قهرمانی در لیگ دسته اول تهران۱۳۶۰
نایب قهرمان جام حذفی تهران۱۳۶۰
قهرمان جام وحدت۱۳۶۰
قهرمان جام حذفی تهران۱۳۶۱
قهرمان جام باشگاه‌های تهران۱۳۶۱
نایب قهرمان جام باشگاه‌های دسته اول تهران۱۳۶۲
قهرمان فوتبال باشگاه‌های دسته اول تهران۱۳۶۵
قهرمان فوتبال باشگاه‌های دسته اول تهران۱۳۶۶
قهرمان جام حذفی تهران۱۳۶۶
قهرمان جام حذفی ایران۱۳۶۶
قهرمان باشگاه‌های دسته اول تهران۱۳۶۷
قهرمان باشگاه‌های دسته اول تهران۱۳۶۸
نایب قهرمان اولین دوره لیگ آزادگان۱۳۶۸
قهرمانی در فوتبال دسته اول تهران۱۳۶۹
قهرمان اولین دوره جام در جام آسیا۷۰-۱۳۶۹
نایب قهرمانی در فوتبال دسته اول تهران۱۳۷۰
قهرمانی جام حذفی ایران۱۳۷۰
مقام سوم در لیگ ازادگان۱۳۷۰
قهرمان جام حذفی کشور۷۱-۱۳۷۰
نایب قهرمان لیگ ازادگان۱۳۷۱
قهرمان سوپرجام تهران۱۳۷۱
نایب قهرمان سومین دوره جام در جام آسیا۱۳۷۱
نایب قهرمان لیگ کشور۱۳۷۲
مقام چهارم لیگ آزادگان۱۳۷۳
قهرمان لیگ ازادگان۱۳۷۴
مقام چهارم جام باشگاه‌های آسیا۱۳۷۴
قهرمانی لیگ کشور۱۳۷۵
مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا۱۳۷۵
قهرمان لیگ آزادگان کشور۱۳۷۷
نایب قهرمان لیگ آزادگان کشور۱۳۷۷
مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا۱۳۷۸
قهرمان لیگ آزادگان کشور۱۳۷۸
نایب قهرمان لیگ آزادگان کشور۱۳۷۹
مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا۱۳۸۰
قهرمان اولین دوره لیگ برتر ایران۸۱
نایب قهرمان جام حذفی ایران ۱۳۸۵
قهرمان هفتمين دوره ليگ برتر ايران 1386

امیررضا بازدید : 6 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)

 

نیلسون کورئا جونیور (به پرتغالیNilson Corrêa Júnior)‏ (زاده ۲۶ دسامبر ۱۹۷۵) دروازه‌بان فوتبال اهل برزیل است وی سابقه هفت فصل حضور در تیم ویتوریا گیمارش و لیگ برتر فوتبال پرتغال را دارد.

وی در سال ۲۰۱۲ به باشگاه فوتبال پرسپولیس پیوست.همچنین وی با ۳۷ سال سن مسن ترین بازیکن پرسپولیس در تاریخ لیگ برتر است.

بازی های خوب نیلسون در این فصل برای تیم پرسپولیس باعث شده که مدیرعامل این تیم قبل از انتهای فصل به او پیشنهاد تمدید قرار داد را بدهد وی نیز اگرچه با قطعیت از تمدید قرار داد سخن نگفته اما پارس فوتبال از قول وی نوشته است:"از پیشنهاد رویانیان مدیرعامل پرسپولیس تشکر می کنم و قطعاً تا انتهای فصل به آن به صورت جدی فکر می کنم"


نیلسون در سال90 در نظر سنجی برنامه نود بهترین بازیکن خارجی 

لیگ برتر شد

امیررضا بازدید : 8 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)

تک تک سوالات رو با دقت بخونید و توو ذهنتون مرور کنید:

چه احساسی داره یه عمر 6تا رو بزنن توو سرت ؟

میتونید طعم برد توو 10 دقیقه 10 نفررو بگید اونم وقتی 2-0 جلویی؟

تا حالا چند تا بازیکناتون توو دربی هتریک کردن ؟

راستی چندتا کاپیتان های تیم ملی در طول تاریخ استقلالی بودن ؟؟

آقای گل جهان پرسپولیسیه میدونی که؟؟

جادوگر یا مارادونای آسیا چی ؟

موشک هامبورگ چطور ؟

یا عقاب آسیا ؟

میدونی چه حالی داره بازیکن با غیرت داشتن؟ با چه رویی به فرهاد مجیدی میگید با غیرت...؟

نظرت درباره ی زاید چیه راستی ؟

توو 5 نفر اول بهترین گلزنان تیم ملی چندتا استقلالی هستند ؟

واسه چی به 4تا برد پی در پی مینازید در حالیکه پرسپولیس تو 7 بازیپشت هم 5 برد و 2 مساوی (یکیش 60 دقیقه 9 نفره) داشته ؟

الگوی جباری . آندو . حنیف . عنایتی و... کیه ؟الگوی امیر قلعه نوعی چی؟

طعم سقوط به دسته 2.3 چطوره ؟

کدوم تیم هنوز معلوم نیس کاپیتانش کیه و در آرزوی یک کاپیتانه ؟

احساستون درباری شوت 40 متری کریم باقری چی بود ؟

چرا همیشه توو بحث ها کم میارید از آسیا مایه میزارید ؟

راستی چرا پاس ستاره نزده رو پیرهنش ؟

تا حالا دعوت شدید برای قرعه کشی جام جهانی یا مراسم معتبری ؟

تا حالا برای تولد بازیکناتون فیفاتبریک فرستاده ؟

تکنیکی ترین بازیکن تاریخ ایران کیه ؟بهترینش چی؟

با 9ثانیه مالکیت توپ خوردن 3 گل چه مزه ای میده ؟

دربی بردن با دوپینگ چی ؟

فرهاد مجیدی چندتا بازی ملی داره ؟

احساس گل زدن بازیکناتون توو جامباشگاهای اروپا رو میتونید با رسم شکل توضیح بدید ؟

یا قهرمان شدن با بایرن ؟

راستی میتونید بگید احساستون زمانی که با بایرن بازی میکردیم چی بود؟

بیشترین اسطوره رو شما دارید یا ما؟

طبق توضیحات بالا با چه رویی میگید استقلال سرور پرسپولیسه توو استادیوم ؟

کِی یه لژیونر درست حسابی به اروپامیدید پس....؟

شستن مربیتون توسط بازیکناتون چی حسی داشت (جباری) ؟

راسته میگن هیچی بارش نیس ؟

آرزوی بهترین بازیکنتون بازی کردن کنار جادوگر ماس!

بازار نقل انتقالات با اعراب چطوره ؟

چه حسی داره صدر جدول باشی و 4تادربی رو (حالا هرطور) برده باشی جام حذفی هم فینال باشی اما به زور 4712 نفر بیان ورزشگاه ؟

از اینکه توو طول تاریخ توو نظر سنجی ها دوم بودید خوشحالید ؟

تیم دوم پاییتخت بودن چه حسی داره?

امیررضا بازدید : 106 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)

.

\¸.♥.PERSPOLIS.♥.\
.\¸.¤*¨¨*¤.¸¸.¸.¤*
..\
…\☻
…..▌\
…./.\

.

.

.

امسال پرسپولیس چند تا گل به استقلال میزنه ؟

فال گیر: به زار ببینم….

والا تعدادش انقدر زیاده تو فنجون جا نمیشه دید ! باید با پارچ ببینم !!

.

.

.

به استقلالیه میگن درد عشق بدتره یا درد دندون ؟

میگه هنوز تو دربی ۶ تا گل نخوردی !!

.

.

.

محمد نوری:

این بار طوری گل می زنیم که با فوتوشاپ هم مردود نشود !

.

چه خوش گفت فردوسی پور در نود /  که قرمز به آبی برنده شود

میازار اس اس که کیسه کش است /  که دل دارد و بر همینش خوشست

چو شش تا بخوردست از روزگار / دگر آبیان را نماندست قرار

تو کز محنت دسته سه بی غمی / سرافراز و سرخی، بخندا همی

توانا بود هرکه قرمز بود /  ز شیشتا دل شیر غران بود

 

برنده بازی دربی کدام تیم است ؟

الف ) پرسپولیس

ب ) پـَـَـ نــه پـَـَــــ استقلال !

استقلال قهرمان می شه / خدا می دونه که حقشه

اگر که جدول برعکس بشه / استقلال قهرمان می شه

استقلال قهرمان می شه!

.

.


فردا آبی ها خون گریه می کنند ! نکن ای صبح طلوع ! نکن ای صبح طلوع!

* * * * * * * * * * * * * * *

استقلال قهرمان می شه / خدا می دونه که حقشه

اگر که جدول برعکس بشه / استقلال قهرمان می شه

استقلال قهرمان می شه!

 

غروب پاییزه / اس اس غم انگیزه

گل های پرسپولیس / اشکاشو می ریزه

* * * * * * * * * * * * * * *

هرجا سخن از پرسپولیس است دهان استقلال سرویس است . . . !

* * * * * * * * * * * * * * * 

وعده ی ما تو داربی / وقت گریه ی آبی . . .

امیررضا بازدید : 4 شنبه 24 اسفند 1392 نظرات (0)

این دروازبان سال‌های اولیه دهه ۶۰ در تیم هلال احمر اصفهان بازی می‌کرد؛ و پس از آن سال‌ها در تیم تام اصفهان زیر نظر حسین چرخابی بازی کرد. پنج بار اسمش از منتخب جوانان خط خورد ولی سماجت وی باعث شد تا سال ۱۳۶۴ جوانان اصفهان همراه با عابدزاده بازی کنند. ۱۸ سال بیشتر نداشت که به اردوی تیم ملی جوانان دعوت شد و در اواخر همین سال عضو ثابت تیم ملی گردید.سپس به تهران آمد و پیراهن استقلال تهران را به تن کرد وی در همین سال ازدواج کرد. وی سپس به تیم سپاهان اصفهان رفت و بعد به تیم پرسپولیس تهران منتقل شد و از دوم دی ماه ۱۳۷۳ رسماً به حفاظت از دروازه پرسپولیس تهران پرداخت و در سال ۷۴ با رکورد ۱۸ بازی با خوردن ۵ گل رکورد دست نیافتنی به جایی گذاشت. وی دارای ۷۸ بازی ملی و ۵۲ گل خورده می‌باشد که از این جهت یک رکورد جالب توجه‌است. وی در بازی‌های مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه یکی از ارکان موفقیت تیم ملی فوتبال ایران در راه صعود به جام جهانی بود.[۵][۶]

اوج شهرت احمدرضا در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن اتفاق افتاد که با وجود آسیب دیدگی از ناحیهٔ انگشتان دست، با مهار ۳ پنالتی در فینال مسابقات در برابر کره شمالی ایران را به قهرمانی آسیا رساند او در طول این مسابقات جمعاً ۲ گل دریافت کرد که هر دو گل نیز از روی نقطه پنالتی وارد دروازه عابدزاده شد. در آن دوره از مسابقات علی پروین سرمربی تیم ملی فوتبال ایران بود. [۳]

در نظرسنجی برنامه نود در سال ۱۳۸۸ وی به عنوان محبوب‌ترین بازیکن سه دهه اخیر فوتبال ایران انتخاب شد.[۷]

وی سرانجام روز جمعه ۲۳ دی ماه سال ۱۳۸۴ در حالی که چند سال بود که فوتبال را کنار گذاشته بود، به صورت افتخاری در دیدار دوستانه پرسپولیس و بایرن مونیخ مدت کوتاهی بازی کرد و به صورت رسمی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، الیور کان دروازه بان افسانه ای فوتبال آلمان و باشگاه بایرن مونیخ، وی را در آغوش گرفت.از دیگر بازیهای به یاد ماندنی عقاب آسیا(لقبی که طرفداران فوتبال به عابدزاده دادند) بازی ایران و امریکا و همین طور ایران و استرالیا که بادرخشش خیره کننده او همراه بود و منجر به صعود ایران به جام جهانی شد نام برد.

امیررضا بازدید : 2 سه شنبه 20 اسفند 1392 نظرات (0)

علی دایی

علی دایی
Ali-Daei.JPG
اطلاعات شخصی
نام کامل علی دایی
زادروز ۱ فروردین ۱۳۴۸ (سن: ۴۴ سال)
محل تولد    اردبیل، ایران
قد ۱۹۳ سانتی‌متر
پست مهاجم
اطلاعات باشگاه
باشگاه کنونی پرسپولیس(سرمربی)
شماره ۱۰ و ۹ (در باشگاه آرمینیا بیله‌فلد و هرتابرلین)
۲۴ در بایرن مونیخ
دوران جوانی
۱۳۶۲-۱۳۶۷ استقلال اردبیل
دوران حرفه‌ای۱
سال‌ها باشگاه‌ها بازی (گل)*
۱۳۶۲-۱۳۶۷
۱۳۶۷-۱۳۶۹
۱۳۶۹-۱۳۷۳
۱۳۷۳-۱۳۷۵
۱۳۷۵-۱۳۷۶
۱۳۷۶-۱۳۷۷
۱۳۷۷-۱۳۷۸
۱۳۷۸-۱۳۸۱
۱۳۸۱-۱۳۸۲
۱۳۸۲-۱۳۸۳
۱۳۸۳-۱۳۸۵
۱۳۸۵-۱۳۸۶
پرچم ایران استقلال اردبیل
پرچم ایران تاکسیرانی
پرچم ایران بانک تجارت
پرچم ایران پرسپولیس
پرچم قطر السد
پرچم آلمان آرمینیا بیله‌فلد
پرچم آلمان بایرن مونیخ
پرچم آلمان هرتابرلین
پرچم امارات متحده عربی الشباب
پرچم ایران پرسپولیس
پرچم ایران صباباتری
پرچم ایران سایپا
{{{بازی(گل)}}}   
تیم ملی
۱۳۷۲-۱۳۸۵ ایران {{{بازی‌های ملی(گل)}}}
تیم‌های مربی
۱۳۸۵–۱۳۸۷
۱۳۸۷–۱۳۸۸
۱۳۸۸–۱۳۹۰
۱۳۹۰-۱۳۹۲
۱۳۹۲
پرچم ایرانسایپا
پرچم ایرانتیم ملی ایران
پرچم ایرانپرسپولیس
پرچم ایرانراه آهن شهر ری
پرچم ایرانپرسپولیس


* تعداد بازی (تعداد گل)

علی دایی سفیر یونیسف، بازیکن سابق باشگاه‌های تاکسیرانی تهران، بانک تجارت، پرسپولیس، السد قطر، آرمینیا بیله فلد، بایرن مونیخ، هرتابرلین، الشباب امارات، صبا باتری، سایپا البرز و سرمربی کنونی تیم پرسپولیس تهران است. وی ۱۰۹ گل ملی در کارنامهٔ خود دارد و با فاصلهٔ زیادی بهترین گلزن بازی‌های ملی در تاریخ فوتبال جهان است. دایی سابقه عضویت در کمیته فوتبال فیفا را دارد.[۱]

دایی در سال ۱۳۸۳ از رئیس‌جمهور محمد خاتمی «نشان افتخار شجاعت» دریافت کرد.[۲] همچنین وی دارنده نشان بین‌المللی صلح از موسسه بین‌المللی صلح می‌باشد.[۳]

زندگی شخصی

علی دایی در سال ۱۳۴۸ در شهرستان اردبیل و در محله خیرال متولد شد. در سال ۱۳۶۶ در رشته مهندسی عمران در دانشگاه شریف پذیرفته شد، اما به دلیل بازی فوتبال در گزینش ورود به دانشگاه رد شد. همان سال در رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب هم قبول شد و دو ترم هم به دانشگاه رفت. ولی در سال ۱۳۶۷ دوباره در کنکور شرکت کرد و این‌بار بدون آن که گزینش گریبان‌گیرش شود در رشته متالورژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و لیسانس خود را بهمن ماه سال ۱۳۷۱ از همان دانشگاه دریافت کرد.[۴]؛ او تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد ادامه داد. وی متاهل است و اکنون ساکن محله شهرک غرب در تهران می‌باشد.[۵] فرزند اول وی در سال ۱۳۸۸ به دنیا آمد. علی دائی علاوه بر فوتبال، در تجارت نیز موفق بوده‌است و گرداننده چندین شرکت بزرگ، چند فروشگاه، کارخانه تولیدی پوشاک ورزشی و عضو اتاق بازرگانی تهران است. علی دایی علاوه بر کارهای پوشاک ورزشی در ساختمان سازی نیز فعالیت دارد. علی دایی در شهرک گلستان شهر زادگاهش (اردبیل) یک مدرسه در مقطع متوسطه (هنرستان کارودانش) به نام ابوالفضل دایی (پدرش) ساخته‌است و از خیرین مدرسه ساز اردبیل می‌باشد.

فوتبال باشگاهی

دایی، فوتبال را از استقلال اردبیل و شهرداری اردبیل آغاز کرد. او پس از قبولی در دانشگاه صنعتی شریف و اقامت در تهران، به تیم تاکسیرانی تهران، سپس به بانک تجارت پیوست و در این تیم بود که مورد توجه بیشتری قرار گرفت و برای اولین بار به تیم ملی دعوت شد. دایی پس از آن به تیم پرسپولیس تهران پیوست و پس از دو فصل حضور در این تیم به السد قطر پیوست.

السد قطر

علی دایی پس از دو سال حضور در پرسپولیس، در سال ۱۹۹۶ به السد قطر پیوست. دایی در فصل ۹۷-۱۹۹۶ به همراه این تیم به مقام پنجم در لیگ ۹ تیمی قطر دست پیدا کرد.[۶]

آرمینیا بیله‌فلد

علی دایی در سال ۱۹۹۷ به همراه کریم باقری به تیم آرمینیا بیله فلد آلمان پیوست. دایی که پیراهن شماره ۹، آرمینیا بیله فلد را بر تن داشت[۷] در ۲۵ مسابقه برای این تیم در فصل ۹۸-۱۹۹۷ به میدان رفت و ۷ گل به ثمر رساند. آرمینیا بیله‌فلد در این فصل به مقام هجدهم در بوندسلیگا دست یافت و به لیگ دو بوندسلیگا سقوط کرد.[۸]

بایرن مونیخ

علی دایی در سال ۱۹۹۸ به تیم بایرن مونیخ آلمان پیوست و به همراه این تیم به مقام قهرمانی بوندس لیگا دست پیدا کرد. دایی که پیراهن شماره ۲۴ بایرن مونیخ را بر تن داشت[۹] در ۲۳ مسابقه برای این تیم در بوندس لیگا به میدان رفت و ۶ گل به ثمر رساند. وی که در مسابقات بوندس لیگا غالباً به عنوان جانشین کارستن یانکر به میدان رفته بود در ۴ مسابقه برای بایرن مونیخ به عنوان جایگزین این بازیکن در لیگ قهرمانان اروپا (در مجموع ۷۱ دقیقه) به میدان رفت.[۱۰][۱۱][۱۲][۱۳] و به همراه تیم بایرن مونیخ به فینال لیگ قهرمانان اروپا صعود کرد. اما در دیدار فینال در مقابل منچستر یونایتد به میدان نرفت و از روی نیمکت کار هم تیمی‌هایش را دنبال کرد.[۱۴] وی پس از پایان قرارداد یک ساله و عملکردی ناموفق در بایرن مونیخ[۱۵][۱۶][۱۷] از این تیم جدا شد و به هرتابرلین پیوست.

هرتابرلین

فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹

علی دایی در سال ۱۹۹۹ به تیم هرتابرلین پیوست و پیراهن شماره ۹ این تیم را بر تن کرد.[۱۸] اگر چه دایی با زدن ۳ گل در ۲۸ مسابقه آمار مناسبی به عنوان مهاجم در بوندسلیگا نداشت ولی در لیگ قهرمانان اروپا درخشان ظاهر شد. دایی در مسابقات لیگ قهرمانان اروپا در فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ دوبار دروازه چلسی را باز کرد و یک گل در مقابل آ. ث. میلان ایتالیا به ثمر رساند (میلان ۱- هرتابرلین ۱). وی در فصل ۲۰۰۰-۱۹۹۹ به همراه هرتابرلین مقام ششم بوندسلیگا را کسب کرد.[۱۹]

فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰

دایی در فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ در ۲۳ بازی برای هرتابرلین در بوندسلیگا به میدان رفت و ۳ گل به ثمر رساند. وی در دومین فصل حضور در این تیم برخلاف فصل اول، در سه بازی به عنوان بازیکن ثابت برای هرتابرلین در مسابقات بوندسلیگا به میدان رفت[۲۰][۲۱][۲۲] و در پایان فصل ۲۰۰۱-۲۰۰۰ به همراه این تیم به مقام پنجم بوندسلیگا رسید.[۲۳]

فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱

دایی در سومین فصل حضور در هرتابرلین مورد توجه قرار نگرفت و تنها در ۸ بازی برای این تیم در بوندسلیگا به عنوان بازیکن جایگزین به میدان رفت. وی در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ برای هرتابرلین گلی نزد. دایی در پایان فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱ به همراه هرتابرلین به مقام چهارم بوندسلیگا رسید و به دوران حضور خود در فوتبال اروپا پایان داد.[۲۴]

الشباب امارات

دایی در سال ۲۰۰۲ با عقد قراردادی ۲ ساله به تیم الشباب امارات پیوست.[۲۵] وی در فصل ۲۰۰۳-۲۰۰۲ به همراه این تیم به مقام نهم لیگ فوتبال امارت رسید.[۲۶] عملکرد دایی در الشباب امارات مورد توجه این تیم قرار نگرفت و در حالی که وی قراردادی دو ساله با این تیم داشت پس از یک فصل حضور در این تیم از سوی سرمربی الشباب کنار گذاشته شد.[۲۷] پس از کنار گذاشته شدن دایی، تیم جیابی چین خواهان به خدمت گرفتن این بازیکن شد، اما وی این پیشنهاد را نپذیرفت و به فوتبال ایران بازگشت.[۲۷]

پرسپولیس

علی دایی در مرداد سال ۱۳۸۲ پس از هفت سال به پرسپولیس بازگشت و به عنوان کاپیتان دوم این تیم پس از افشین پیروانی از سوی وینگو بگوویچ سرمربی وقت این تیم انتخاب شد.[۲۸] وی در اولین بازی پرسپولیس در مسابقات لیگ برتر در مقابل پگاه گیلان ۴ گل به ثمر رساند و در پایان فصل با زدن ۱۶ گل به عنوان اقای گل لیگ ایران انتخاب شد، تا برای اولین و آخرین بار این عنوان را در ده سال حضور در لیگ ایران به خود اختصاص دهد.[۲۹] دایی در سومین دوره لیگ برتر به همراه پرسپولیس مقام پنجم لیگ را بدست آورد.[۳۰] وی پس از یک سال حضور در این تیم به صبا باتری پیوست و به دوران حضور خود در پرسپولیس پایان داد.

صبا باتری

فصل ۸۴-۸۳

علی دایی در شهریور سال ۱۳۸۳ با عقد قراردادی یک ساله به تیم صبا باتری پیوست.[۳۱] این تیم که اولین حضور خود در لیگ برتر را تجربه می‌کرد با صرف هزینه بالا بازیکنان سرشناس لیگ ایران را به خدمت گرفت[۳۱] اما در پایان فصل به مقام نهم لیگ برتر دست پیدا کرد.[۳۲] دایی پس از جدا شدن از پرسپولیس در آبان سال ۱۳۸۳ در مقابل تیم سابق خود به میدان رفت که این دیدار با تساوی بدون گل به پایان رسید.[۳۳] دایی در ۲۵ بازی برای صبا باتری در لیگ برتر به میدان رفت و ۱۲ گل به ثمر رساند. وی به همراه این تیم به مقام قهرمانی جام حذفی دست پیدا کرد.[۳۴]

فصل ۸۵-۸۴

علی دایی در سال ۱۳۸۴ برای یک فصل دیگر قرارداد خود در تیم صبا باتری را تمدید کرد. وی در آبان سال ۱۳۸۴ در سومین تقابل با تیم سابق خود؛ در مسابقات لیگ برتر، موفق شد در برابر پرسپولیس گلزنی کند. این دیدار با تساوی ۲-۲ به پایان رسید.[۳۵] وی در پایان مسابقات لیگ برتر به همراه این تیم به مقام چهارم دست پیدا کرد.[۳۶] دایی پس از عملکرد ناموفق در جام جهانی ۲۰۰۶ در لیست فروش باشگاه صبا باتری قرار گرفت و به سایپا البرز پیوست.[۳۷]

سایپا

رتبه به همراه تیم‌های باشگاهی

تیمفصل
رتبه
پرسپولیس فصل ۹۶-۱۹۹۵ اول  
السد قطر فصل ۹۷-۱۹۹۶ پنجم  
آرمینیا بیله‌فلد فصل ۹۸-۱۹۹۷ هجدهم  
بایرن مونیخ فصل ۹۹-۱۹۹۸ اول  
هرتابرلین فصل ۰۰-۱۹۹۹ ششم  
هرتابرلین فصل ۰۱-۲۰۰۰ پنجم  
هرتابرلین فصل ۰۲-۲۰۰۱ چهارم  
الشباب امارات فصل ۰۳-۲۰۰۲ نهم  
پرسپولیس فصل ۰۴-۲۰۰۳ پنجم  
صبا باتری فصل ۰۵-۲۰۰۴ نهم  
صبا باتری فصل ۰۶-۲۰۰۵ چهارم  
سایپا البرز فصل ۰۷-۲۰۰۶ اول  

و..

علی دایی در تیم ملی

علی دایی در آخرین سال‌های بازیش همواره بازیکن اصلی ایران و کاپیتان تیم ملی بود. او رکورد بیشترین بازی ملی و بیشترین گل زدهٔ تاریخ تیم ملی را دارد (گل‌های زدهٔ او در میان تمام تیم‌های جهان نیز اول است).

او در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ امارات به همراه باقری و عزیزی از بهترین ستارگان ایران بود.

دائی در بازی معروف ایران و استرالیا در بازی پلی اف مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) فرانسه پاس گل دوم ایران را برای خداداد عزیزی ارسال کرد و این گل باعث راهیابی ایران به جام جهانی شد.

او به همراه ایران در دو جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه و ۲۰۰۶ آلمان به میدان آمد و در ۵ بازی ایران در این بازی‌ها شرکت کرد. پاس دایی بود که زمینه گذار گل مهدوی‌کیا به آمریکا در جام جهانی ۱۹۹۸ شد.

از نقاط اوج دوران ورزشی دایی را می‌توان روز ۲۴ آبان ۱۳۸۳ دانست. او در این روز و در مسابقات مقدماتی راهیابی به جام جهانی ۴ بار دروازهٔ لائوس را گشود تا نام خود را به عنوان اولین فوتبالیست تاریخ جهان که ۱۰۰ گل در بازی‌های ملی به ثمر رسانده ثبت کند.

لیست گل‌های ملی

  • در قسمت نتیجه جدول زیر، همواره نتیجه کشور ایران، ابتدا آمده‌است.
تاریخ مسابقهمحل برگزاری بازیحریفنتیجهنوع رقابتتعداد گلرتبه وقت حریف در فیفا
۱۳۷۲ تهران، ایران تایوان ۱۰-۰ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ ۱
۱۶۰
۱۳۷۲ دمشق، سوریه تایوان ۶-۰ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ ۲
۱۶۱
۱۳۷۲ دوحه، قطر ژاپن ۲-۱ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ ۱
۴۴
۱۳۷۲ دوحه، قطر عراق ۱-۲ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ ۱
۶۴
۱۳۷۲ دوحه، قطر کره شمالی ۲-۱ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ ۲
۵۸
۱۳۷۵ شهر کویت، کویت کویت ۲-۱ بازی دوستانه ۲
۷۰
۱۳۷۵ تهران، ایران نپال ۸-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۴
۱۴۶
۱۳۷۵ تهران، ایران سری لانکا ۷-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۵
۱۴۴
۱۳۷۵ تهران، ایران عمان ۲-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۱
۱۰۶
۱۳۷۵ مسقط، عمان نپال ۴-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۱
۱۴۶
۱۳۷۵ مسقط، عمان عمان ۲-۱ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۱
۱۰۶
۱۳۷۵ دوبی، امارات متحده عربی عراق ۱-۲ جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۱ (پنالتی)
۹۸
۱۳۷۵ دوبی، امارات متحده عربی تایلند ۳-۱ جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۱
۵۷
۱۳۷۵ دوبی، امارات متحده عربی عربستان سعودی ۳-۰ جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۱
۳۷
۱۳۷۵ دوبی، امارات متحده عربی کره جنوبی ۶-۲ جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۴ (پنالتی+۳ پا)
۴۴
۱۳۷۵ ابوظبی، امارات متحده عربی کویت (۴)۱-۱(۳) جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶ ۱
۶۲
۱۳۷۶ دمشق، سوریه مالدیو ۱۷-۰ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ ۲
۱۷۹
۱۳۷۶ دمشقّ، سوریه قرقیزستان ۷-۰ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ ۱
۱۴۶
۱۳۷۶ دمشق، سوریه سوریه ۱-۰ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ ۱
۱۰۵
۱۳۷۶ تهران، ایران مالدیو ۹-۰ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ ۲
۱۷۹
۱۳۷۶ تهران، ایران قطر ۳-۰ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ ۱
۹۶
۱۳۷۶ تهران، ایران جمهوری خلق چین ۴-۱ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ ۱
۵۴
۱۳۷۶ جوهور باهرو، مالزی ژاپن ۲-۳ مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ ۱
۱۸
۱۳۷۷ سیساکت، تایلند لائوس ۶-۱ بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ ۲
۱۴۴
۱۳۷۷ بانکوک، تایلند عمان ۲-۴ بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ ۱
۵۸
۱۳۷۷ بانکوک، تایلند تاجیکستان ۵-۰ بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ ۲
۱۲۰
۱۳۷۷ بانکوک، تایلند جمهوری خلق چین ۲-۱ بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ ۱
۳۷
۱۳۷۷ بانکوک، تایلند ازبکستان ۴-۰ بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ ۳
۶۶
۱۳۷۸ ادمونتون، کانادا کانادا ۱-۰ جام دوستانه کانادا ۱
۹۵
۱۳۷۸ یوکوهاما، ژاپن ژاپن ۱-۱ بازی دوستانه ۱
۵۱
۱۳۷۹ اوکلند، آمریکا مکزیک ۱-۲ بازی دوستانه ۱ (پنالتی)
۱۰
۱۳۷۹ لس آنجلس، آمریکا اکوادور ۲-۱ بازی دوستانه ۱
۶۵
۱۳۷۹ دمشق، سوریه مالدیو ۸-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰ ۳
۱۴۶
۱۳۷۹ دمشق، سوریه سوریه ۱-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰ ۱
۱۰۶
۱۳۷۹ تهران، ایران بحرین ۳-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰ ۱
۱۲۶
۱۳۷۹ تهران، ایران مالدیو ۳-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰ ۱ (پنالتی)
۱۴۹
۱۳۷۹ تهران، ایران مصر (۷)۱-۱(۸) جام دوستانه ال جی ۱
۳۱
۱۳۷۹ تهران، ایران مقدونیه ۳-۱ جام دوستانه ال جی ۱
۷۶
۱۳۷۹ دوحه، قطر قطر ۲-۱ بازی دوستانه ۲
۹۲
۱۳۷۹ بیروت، لبنان لبنان ۴-۰ جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰ ۱
۱۱۱
۱۳۷۹ بیروت، لبنان تایلند ۱-۱ جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰ ۱
۶۳
۱۳۷۹ سیدون، لبنان عراق ۱-۰ جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۰ ۱
۸۹
۱۳۷۹ تبریز، ایران گوام ۱۹-۰ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ۴ (پنالتی+۳ پا)
۲۰۱
۱۳۷۹ تبریز، ایران تاجیکستان ۲-۰ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ۱
۱۴۲
۱۳۷۹ تهران، ایران جمهوری خلق چین ۴-۰ جام دوستانه تمدن‌های کهن ۱
۷۶
۱۳۸۰ تهران، ایران عمان ۴-۰ جام دوستانه ال جی ۱ (پنالتی)
۹۱
۱۳۸۰ تهران، ایران بوسنی ۵-۲ جام دوستانه ال جی ۲
۷۸
۱۳۸۰ تهران، ایران عربستان سعودی ۲-۰ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ۲ (پنالتی+شوت)
۶۵
۱۳۸۰ بغداد، عراق عراق ۲-۱ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ۱
۷۲
۱۳۸۰ جده، عربستان سعودی عربستان سعودی ۲-۲ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ۱
۳۵
۱۳۸۰ منامه، بحرین بحرین ۱-۳ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ۱
۱۱۴
۱۳۸۰ ابوظبی، امارات متحده عربی امارات متحده عربی ۳-۰ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ ۱
۵۸
۱۳۸۱ کیف، اوکراین اوکراین ۱-۰ بازی دوستانه ۱
۴۳
۱۳۸۱ تبریز، ایران پاراگوئه (۴)۱-۱(۳) جام دوستانه ال جی ۱
۱۹
۱۳۸۲ تهران، ایران اردن ۴-۱ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ ۱
۸۳
۱۳۸۲ بیروت، لبنان لبنان ۳-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ ۱ (پنالتی)
۱۱۳
۱۳۸۲ تهران، ایران لبنان ۱-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ ۱
۱۱۳
۱۳۸۲ شهر کویت، کویت کویت ۱-۳ بازی دوستانه ۱
۴۸
۱۳۸۲ تهران، ایران قطر ۳-۱ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ ۱ (پنالتی)
۵۸
۱۳۸۳ وینتیان، لائوس لائوس ۷-۰ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ ۲ (پنالتی+پا)
۱۶۷
۱۳۸۳ تهران، ایران لبنان ۴-۰ مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۴ ۳ (پنالتی+سر+پا)
۱۰۹
۱۳۸۳ تهران، ایران سوریه ۷-۱ مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۴ ۱
۸۳
۱۳۸۳ تهران، ایران سوریه ۴-۱ مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۴ ۱
۸۳
۱۳۸۳ چونگ گینگ، جمهوری خلق چین تایلند ۳-۰ مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ ۱ (پنالتی)
۶۴
۱۳۸۳ پکن، جمهوری خلق چین بحرین ۴-۲ جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴ ۲ (پنالتی+بغل پا)
۴۵
۱۳۸۳ عمان، اردن اردن ۲-۰ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ ۱
۳۷
۱۳۸۳ تهران، ایران لائوس ۷-۰ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ ۴
۱۶۶
۱۳۸۳ تهران، ایران پاناما ۱-۰ بازی دوستانه ۱ (پنالتی)
۱۰۰
۱۳۸۳ تهران، ایران بوسنی ۲-۱ بازی دوستانه ۱
۷۸
۱۳۸۴ یوکوهاما، ژاپن ژاپن ۱-۲ مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ ۱ (پنالتی)
۱۷
۱۳۸۴ تهران، ایران لیبی ۴-۰ بازی دوستانه ۱
۷۵
۱۳۸۴ تهران، ایران توگو ۲-۰ جام دوستانه ال جی ۱ (پنالتی)
۵۶
۱۳۸۴ تهران، ایران تایوان ۴-۰ مقدماتی جام ملتهای آسیا ۲۰۰۷ ۱
۱۵۶
۱۳۸۵ تهران، ایران کاستاریکا ۳-۲ بازی دوستانه ۱
۲۵

بهترین گلزن در بازی‌های بین‌المللی

علی دایی نفر اول در لیست گلزنان بین‌المللی است. در سال ۱۳۷۵ با به ثمر رساندن ۲۰ گل، دایی به عنوان بهترین گلزن در بازی‌های بین‌المللی توسط فدراسیون تاریخ و آمار فوتبال (IFFHS) معرفی گردید. از جمله گل‌های به یادماندنی او، دو گل به چلسی و یک گل او به آث میلان در لیگ قهرمانان اروپا، برای تیم هرتابرلین آلمان است.

عضویت در فیفا

علی دایی پس از محسن صفایی فراهانی به عنوان دومین ایرانی عضو کمیته فنی فیفا به شمار می‌رود.[۳۸] عضویت دایی در فیفا در حالی انجام گرفت که محمد دادکان با ارسال نامه‌ای به فیفا شرایط حضور وی را در فیفا را فراهم کرد.[۳۹] دایی در اواخر سال ۱۳۹۱ از کمیته فنی فیفا کنار گذاشته شد.[۴۰]

بهترین بازی‌های ملی

بهترین بازی‌های باشگاهی

سابقهٔ به عنوان مربی فوتبال

علی دایی دوران مربی‌گری خود را به عنوان سرمربی و بازیکن در تیم سایپا شروع کرد و توانست این تیم را در لیگ برتر ایران (جام خلیج فارس) به قهرمانی برساند.[۴۱] او در تاریخ ۱۲ اسفند سال ۱۳۸۶ به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد[۴۲] او شب قبل از انتخاب سرمربی تیم ملی ادعا کرد: کسی لابی قوی تری داشته باشد سرمربی می‌شود. و خودش سرمربی شد.[۴۳] پس از شکست تیم ملی مقابل عربستان در ورزشگاه آزادی مسئولان فدراسیون فوتبال تصمیم گرفتند علی دایی را از سمت خود برکنار کنند. تیم ملی ایران در ۸ فروردین ۱۳۸۸ و در حضور ۱۰۰ هزار تماشاگر و رییس جمهور محمود احمدی نژاد، مقابل عربستان با نتیجه ۲ بر یک شکست خورد.[۴۴][۴۵] در روز ۹ فروردین ۱۳۸۸ فدراسیون فوتبال طی بیانیه‌ای رسماً علی دایی را از سمت خود برکنار کرد.[۴۶] علی دایی پس از این واقعه ادعا نمود که احمدی‌نژاد او را برکنار کرده.[۴۷]

علی دایی از ۷ دی ۱۳۸۸ تا ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ سرمربی باشگاه فوتبال پرسپولیس تهران بود.[۴۸][۴۹]و توانست در این مدت به دو قهرمانی پیاپی در جام حذفی دست یابد. این در حالی بود که پرسپولیس در ۹ سال گذشته تنها موفق به کسب ۲ جام شده بود. وی همچنین توانست بعد از ۳ سال پرسپولیس را پیروز از میدان شهرآورد تهران بیرون بیاورد.

دایی پس از جند روز در ۲۳ تیر ۱۳۹۰ به عنوان سرمربی تیم راه‌آهن که به بخش خصوصی واگذار شده انتخاب شد.[۵۰]و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ در این تیم سرمربی‌گری نمود. تا اینکه توسط محمد رویانیان به عنوان سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس تهران انتخاب شد.[۵۱]

آمار عملکرد به عنوان سرمربی در لیگ برتر

تیمفصل
رتبه
سایپا البرز لیگ ۸۶-۱۳۸۵ اول  
سایپا البرز لیگ ۸۷-۱۳۸۶ یازدهم  
پرسپولیس لیگ ۸۹-۱۳۸۸ چهارم  
پرسپولیس لیگ ۹۰-۱۳۸۹ چهارم  
راه آهن لیگ ۹۱-۱۳۹۰ یازدهم  
راه آهن لیگ ۹۲-۱۳۹۱ هشتم  
  • تیم سایپا البرز به رهبری ورنر لورانت تا هفته پنجم لیگ برتر ۸۶-۱۳۸۵ ایران با کسب ۱۱ امتیاز (۳ برد و ۲ مساوی) در صدر جدول قرار داشت،[۵۲] که علی دایی در ۱۷ مهر ۱۳۸۵ به عنوان جانشین لورانت معرفی شد[۵۳] و اولین بازی خود به عنوان مربی-بازیکن را در مقابل پرسپولیس در هفته ششم لیگ برتر انجام داد که این مسابقه با تساوی ۲-۲ به پایان رسید.
  • تیم پرسپولیس به رهبری زلاتکو کرانچار تا هفته ۲۱ لیگ برتر ۸۹-۱۳۸۸ ایران در رتبه سوم جدول قرار داشت،[۵۴] که حبیب کاشانی، کرانچار را برکنار و علی دایی را به جای وی منصوب کرد.[۵۵] پرسپولیس به رهبری علی دایی در لیگ برتر ۸۹-۱۳۸۸ ایران با یک پله تنزل؛ نسبت جایگاه پرسپولیس در زمان سرمربیگری کرانچار، در رتبه چهارم لیگ؛ در پایان فصل قرار گرفت.

سفیر حسن نیت نهضت جهانی

علی دایی در سال ۱۳۸۶ توسط فدراسیون فوتبال ایران به عنوان نماینده فوتبال ایران در سازمان یونیسف معرفی شد.[۵۶] دایی و مهتاب کرامتی (بازیگر سینما) به عنوان دو سفیر ایران در این سازمان بین‌المللی عضویت دارند.[۵۷][۵۸][۵۹]

جنجال‌ها

انتقادات

علی دایی باوجود بازی‌های خوب در دوران جوانی، در سال‌های پایانی (مخصوصا در بازی‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶) مورد انتقاد برخی کارشناسان فوتبال، طرفداران و مطبوعات قرار گرفت. پافشاری برانکو ایوانکوویچ در استفاده مداوم از وی در تیم ملی از محبوبیت وی کاست.[۶۰] اما پس از چندی، موفقیت وی در باشگاه سایپا و قهرمانی او به عنوان بازیکن و سرمربی در لیگ برتر باعث شد تا دوباره توجه همگان را به خود جلب کند.[۶۱]

همچنین با آغاز سرمربی‌گری در تیم ملی، دایی بار دیگر آماج انتقادات قرار گرفت. او به دلیل دوشغله بودن (سرمربی همزمان تیم ملی و تیم سایپا) به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفت. ارائه لیست تیم ملی یکی دیگر از دلایل انتقادات از دایی است. این دسته از منتقدان وجود ۵ بازیکن از سایپا (که در رده‌های میانی جدول قرار دارد)، عدم حضور بازیکنی از تیم‌های خوزستانی (فولاد، استقلال اهواز، صنعت نفت) و عدم دعوت از برخی بازیکنان را از دلایل انتقادات خود برمی‌شمارند.

شکایت از مایلی‌کهن

دایی در اعتراض به سخنان محمد مایلی‌کهن سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران از وی شکایت کرد. دادگاه روز دوشنبه ۹ اردیبهشت سال ۱۳۸۷ خورشیدی[۶۲] با حضور وکیل دایی و مایلی‌کهن برگزار شد. مایلی‌کهن بر مواضع قبلی خود و انتقادات از دایی پافشاری کرد. دادگاه محمد مایلی کهن را بمدت یک سال از مصاحبه با رسانه‌ها محروم اعلام کرد.[۶۳]

تصادف رانندگی

در یک حادثه رانندگی در شب آخرین شنبه سال ۹۰ در محور اصفهان - کاشان خودروی تویوتا پرادو محمد دایی (برادر علی دایی) از مسیر جاده خارج و سپس واژگون شد و علی دایی که در کنار برادرش در خودرو حضور داشت به شدت زخمی شد. این حادثه تلفات جانی در بر نداشت او بعد از این حادثه از شرکت تویوتا به علت بازنشدن کیسه‌های هوا شکایت کرد که نتیجه‌ای در بر نداشت .[۶۴]

محسن قهرمانی

پس از بازی پرسپولیس و سپاهان در نیم فصل اول ۹۳-۹۲ که به میزبانی سپاهان برگزار شد و در طی آن داور مسابقه یعنی محسن قهرمانی با اشتباهی فاحش در دقیقه دوم بازی سید میثم حسینی را که توسط شجاع خلیل‌زاده به زمین انداخته شده بود را اخراج کرد و یک پنالتی به نفع سپاهان اعلام نمود، علی دایی در کنفرانس خبری گفت داور به سمت حریف غش کرده بود و یک سری اتهام به قهرمانی وارد کرد.[۶۵] در پی این اتهام و با توجه به مستنداتی که طرفین ارائه دادند پس از ۴ ماه حکم پرونده اعلام شد که محسن قهرمانی به مدت ۸ ماه از داوری محروم شد و علی دایی کتبا توبیخ گردید.[۶۶][۶۷]

تعداد صفحات : 3

درباره ما
Profile Pic
به عشق پرسپولیس وکسانی که عاشق پرسپولیس هستند
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    ابا پرسپولیس در لیگ 93/92 قهرمان می شود
    پرسپولیس دراین فصل چگونه ظاهر شده است
    آمار سایت
  • کل مطالب : 24
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 19
  • بازدید امروز : 2
  • باردید دیروز : 21
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 25
  • بازدید ماه : 23
  • بازدید سال : 155
  • بازدید کلی : 600